Cairy-programmet

Vi vägleder dig framåt i din nykterhetsresa

Cairy är en bra och viktig app, jag är så glad att jag hittade den! Jag är övertygad om att appen utgör ett utmärkt stöd för många som, precis som jag, har ett beroende- eller missbrukproblem. Cairy erbjuder kontakt, tips, terapi, vänskap samt mycket mer. Allt detta 24 timmar om dagen, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året! Använd den ni också!

Blommen
Cairy användare

Cairy-programmet är ett steg-för-steg-program i åtta delar där du leds till roten av ditt missbruk med hjälp av nyvunnen kunskap och övningar. De enkla stegen i vårt program hjälper dig att reda ut de problem som ofta är orsaken till att du hamnat där du är, för att sedan bana väg till att lyckas ta kontroll över ditt liv. I programmet skapas en förståelse för varför du gör som du gör,  och varför du försöker undkomma eller fly från vissa känslor och platser inom dig. Du lär dig navigera i ditt känsloliv, tankemönster, beteenden och relationer. 

Vi behandlar och gör upp med de svåra känslor såsom skam, sorg och ilska, vilka tenderar till att ligga till grund för viljan att fly. Syftet är att stanna upp, se inåt och reda ut vad exakt det är du flyr ifrån. För när vi rensat upp i bagaget kan vi börja reparera oss själva och gottgöra i våra relationer till de människor runt omkring oss. Med självinsikt och förståelse kan vi växa på riktigt och börja bli bättre människor. Genom programmet får du verktygen för att göra upp med lidandet och påbörja ditt nya liv!

Det kan vara smärtsamt att sluta berusa sig

När man ska lämna ett missbruk uppstår många svårigheter på vägen och det är en utmanande resa som innebär tuffa val. En av de viktigaste valen är att du behöver bryta med destruktiva sociala kontakter, det vill säga de som berusar sig som du brukade umgås med. 

Ensamheten är alltid en risk när du tar avstånd från de gamla bekanta som riskerar att locka till återfall. Toleransen av smärta hänger ihop med graden av den ensamhet som man upplever. Psykisk smärta upplevs dessutom på samma sätt som fysisk smärta, de aktiverar samma områden i hjärnan. För att nå ett liv fritt från beroende ska du därför inte vara ensam – det behövs stöd och förståelse från andra människor. 

Tillsammans i appen

I Cairy’s app finns det ett stort community som består av människor som befinner sig i samma situation som du. Hjälpen finns bara några klick bort och du behöver därför aldrig känna dig ensam. Det är en fin gemenskap där man håller sig nykter tillsammans!

Nykterhetskompis

Det är mycket lättare att ta sig framåt i sin nykterhetsresa när man gör det tillsammans med någon. I appen kan du hitta en så kallad Study Buddy eller nykterhetskompis. Ni kan göra uppgifter och övningar tillsammans men även ha regelbunden kontakt som för många leder till en fin vänskap!

Veckomöten

Varje söndag kl 19:00 hålls det veckomöten där alla är välkomna att delta! Här kan du få pepp, stöd, svar på frågor och även möjlighet att ”efterlysa” en nykterhetskompis. Länk till veckomötena finner du högst upp i programmet. 

Steg-för-steg
Åtta delar som tar dig till roten av ditt missbruk

Programmet bygger på vetenskapliga metoder och tillvägagångssätt kombinerat med övningar och tankar från visdomsmetoder. Målet är att utveckla din självkännedom genom att skapa en kontakt och medvetenhet kring tankar, känslor, och beteendemönster hos dig själv. Du lär dig stänga av din autopilot och istället hitta drivkrafter till att fatta medvetna beslut.

Tiden är nu! 

Har du inte laddat ner appen eller startat Cairy-programmet ännu? Gör det idag och påbörja ditt nya liv! Mer information om programmet finner du här och länk till att ladda ner appen finns nedan. 

Programmet finner du i sidfoten i appen

Related Posts

Skip to toolbar